2015. március 27., péntek

Amikor már úgy érzed, hogy teljesen eltakarja a Napodat a Köd, amikor teljesen kilátástalannak látod a helyzeted, s ott legbelül visítja Lelked, menned kell!
El innen, mentsük a menthetőt, mert veszélyben vagy. Elveszted a hited, a lelkesedésed, a vidámságodat, a Lényedet, mert beszippant a mindennapok monotóniája, az állandó konfliktusok, a nehéz munka még nehezebbé válik, már nincs mit odaadnod a másiknak, sem embernek, sem másnak. Nem tudsz munkád tárgyára úgy tekinteni, mint egy segítségre, ellátásra szoruló lélekre. Reggel fáradtan ébredsz, álmosan, ólom nehéz lábakkal bebotorkálsz a fürdőbe, hátha a testedre zúduló meleg víz visszaadja az életkedvedet. Felveszed a ruhádat. Bár most már besüt az ablakodon a nap, most még ez sem segít. Beülsz az autóba, elfordítod a kulcsot, s a motor beindul. A fenébe, miért nem tud most lerohadni? Mert a mi autónk igen megbízható, s amikor éppen jól jönne nem számíthatok rá. Elindulsz az úton, rohan melletted a táj. Olyan jó lenne elfordítani a kormányt, elszökni másfelé. Mondjuk mit tudom én merre, csak ne oda, ahol a Halál jár kézen fogva az Idővel, a Kicsinyesség a Rosszindulattal, a Nagyravágyás a Szánalommal. 
No! Itt legyen Ember a talpán aki megpróbál egy ilyen molotov-koktéllal a környezetében szépen csendesen ellavírozni napi tizenkét órát vagy akár huszonnégyet. Istentelen energiát rabol, szakít belőled.
Nos. Ott tartottunk, hogy éppen szökésben vagy. Önző módon kitéped magadnak azt a cseppnyi időt a téged egyenletesen őrlő malomból, s a tartalék energiáidat felhasználva elindulsz. Hét ágra süti a Nap az arcodat, a magnóból éppen kedvenc zenéd szól. Mit szól, üvölt, s irtó jól érzed magad ettől az őrült száguldástól az ereidben. Megindult a tetszhalottban a keringés. Megdobban a szíved. Eleinte még lelkiismeret-furdalást érzel, amiért cserben hagytad a kedves kollégákat, a lakókat és még másokat is, de ahogy egyre távolodsz a zombigyártól, úgy költözik vissza beléd az élet. Hova menjek? Merre menjek? Ismerős helyet keressek vagy inkább induljak el az Ismeretlen felé, bízzam magam a Gondviselésre? Legyen az utóbbi. Elindulok a Hegynek felfelé. A fák egyre magasabbak, ágaik között átsejlik a napfény. Harsogóan zöld lombjaik benyúlnak az útra. Egy félreeső helyen, de még nem a hegy tetején, leállítod a motort. Kiszállsz az autóból és elindulsz a erdő felé. Hívogat, s te megbabonázva haladsz egyre beljebb. A madarak hangosan jelzik egymásnak a Nem Teljesen Idegen érkezését Birodalmukba. Már tudod, kit kell keresned. Ott áll a tisztás közepén, méltósággal foglalja el az Egyetlen Helyet. Törzse jelzi, hogy már több évszázadot megélt már s látott több Zarándokot is, akik eljöttek hozzá Biztatásért, Szeretetért, és a Tudás bizonyosságáról. 
Már várt Téged. Nem tudod, honnan tudod, de tudod, hogy tudja, miért jöttél. Átöleled a törzsét s szemed behunyva látod Mindet s a Mindent. S akkor körülölel, körülvesz az Élet. A Múlt, a Jelen, a Jövő. A Szerződés a Fogantatás, a Születés, a Fejlődés, a Szenvedés, a Szerelem, az Öröm, az Újjászületés, a Mulandóság, az Örök Körforgás. Látod, belelátsz, megtapasztalod, s közben egyre fényesebben süt a Nap. Így állsz ölelkezve az Öreg Tölggyel. Ő pedig csendben ringat, míg úgy nem érzed, megkaptad, amiért jöttél. Kicsit még lepihensz a tövében, hogy tovább tartson az élmény, szeretnéd még itt tartani a pillanatot, hogy ne szálljon tova. Aztán felfrissülve búcsút mondasz neki s elindulsz az autód felé. Beülsz, elfordítod a kulcsot. Nem visszamész, hanem elmész ugyanoda, ahonnan elindultál. Más szemmel nézel rájuk, hiszen azt is tudod, miért kell vagy kellett közöttük lenned, közben azt is tudod, más utat kell választanod, még ha nehezebb is lesz az elindulás. El kell indulnod, csak el kell fordítanod a kulcsot. 
Mert a megoldás kulcsa a Kezedben van!




2015. március 23., hétfő

Annyi minden kavarog bennem, muszáj leírni. Gondolataim ide-oda cikáznak, bízom benne, hogy kerek egész lesz a végeredmény.
Gondoltam arra, hogy írok a hatalomról vagy az Ördögről, miért köthet gúzsba minket a pénz és hatalom utáni vágy, egy szenvedély amiktől oly nehéz szabadulni, s ez miként kapcsolható a Tarothoz és a numerológiához?
Mivel, kivel kezdjem?
Ki, vagy, mi is az Ördög?
Lucifer, vagy más nevén a Fényhozó, Isten egyik legfőbb angyala, arkangyala volt, aki fellázadt Isten ellen, s ezért letaszították  a Mennyből. Őt a Sátánnal vagy az Ördöggel azonosították, követőit pedig a Démonokkal
Rávette az első emberpárt arra, hogy megegye az almát a Tudás Fájáról, s így birtokába juthasson mindannak az információnak, amellyel egyedül Isten rendelkezhetett s függött tőle az első ember pár. Ez volt az Isteni Terv. Ezáltal az Ember akiben egy nő és egy férfi lakozik, elindult az önismeret útján- mely tele van buktatókkal, gyönyörűséges tapasztalásokkal-, hogy a földi világban fejlődhessen. Megkapták a Szabadságot, a Szabad Akaratot. Az Ördög elültette az örök kételkedést a gondolatainkba, megmutatta az anyagtól való függés érzését, megpróbálja megvilágítani a dolgok jó és rossz oldalát.
Szerintem Madách Az ember tragédiájában ezt gyönyörűen szemlélteti.

"Igen, tán volna egy, a gondolat, 
Mely öntudatlan szűdben dermedez, 
Ez nagykorúvá tenne, önerődre 
Bízván, hogy válassz jó és rossz között, 
Hogy önmagad intézzed sorsodat, 
S a gondviselettől felmentene."

A Tarot 15. lapja az Ördög, ki egy talapzaton állva láncokkal magához köti Ádámot és Évát. Kezében fáklyát tart, mely megvilágítja az utat. Ő az abszolút Anyag, mely fizikai létünk törekvéseit foglalja magában. Lehet az pénz, hatalom utáni vágy, szenvedélyektől való függés, melyek nehezebbé teszik  létünket, s kőkemény feladat tőlük szabadulni. Van, aki eszközt nem válogatva próbálja magához húzni, s így egy olyan álomvilágban találhatja magát, ami ha eltűnik(mivel csak illúzió), keserű lesz az ébredése.

"Hát hogyha egykor átlátod magad,
Hogy a dicsőség percnyi dőre játék?"

A tizenötös az akaratos átadást is jelenti. Az egyén meg van győződve arról, hogy amit "jónak"vél, azt az egóval karöltve, akár bármilyen eszközt igénybe véve fenntartva annak illúzióját, hogy ezt megérdemli s így van jól,  kommunikálja azt a külvilág felé, torz képet adva magáról.
Mi a megoldás?
Az Anyagtól való függés láncának letétele. Milyen módon? Harmóniába hozni az ádámi, teremtő, akarattal rendelkező oldalunkat az évai, befogadó, kellő bölcsességet, átgondoltságot, tudást hozó oldalunkkal. Mert középen lakozik a Lélek aki várja, hogy előléphessen s átadhassa azt a tudást, aminek birtokában van.

"Nem fogsz meghalni, bár átlátod egyszer, 
Sőt újra kezdesz, régi sikereddel."

Az 1+5=6. A hatos kártyalap a Tarotban a  Szerelmesek vagy a megcélozottság, elhatározás lapja. El kell dönteni, melyik oldalt választjuk. A szerény külsőt takaró de vélhetően pozitív végkifejlettel bíró lehetőséget vagy az elsőre biztató, csodálatos külsőségekbe burkolózó kétes utat.
Rajtunk áll. Mindenképpen HAT ránk a választásunk. Ha figyelmen kívül hagyjuk belső hangunkat az irány kiválasztásánál, úgyis visszaérkezünk a kiinduló ponthoz, de a következményeket viselnünk kell. A Teremtőnk úgyis addig pofozgat és állít oda a kereszteződéshez, amíg meg nem tanuljuk a leckét.

Összefoglalva. Érdemes-e ragaszkodnunk olyan eszmékhez, mint pénz, hatalom, szenvedély, anyagi eszközök?
A pénz ahogy jön, úgy el is megy. Energia. Ez a dolga. A hatalom. Kell hozzá tíz karommal ragaszkodnunk, felemel minket? Nem. A vélt csúcs után törvényszerű a zuhanó repülés? Igen. Érdemes? És a szenvedély? Szenvedve élni jó e nekünk? Hát szerintem nem. Az anyagi eszközök?
Míg meg nem szereztük, célként lebeg szemünk előtt. Mihelyst birtokunkba kerül, úgy veszti el fényességét. Sajnos. Miért is? Mert mind, mind illúzió.
Nehéz lemondani róluk és az arany középutat megtalálni, megtalálni a nekünk jó utat. De hát ezekre a tapasztalásokra szükségünk van, hiszen mi választottuk szabad akaratunkból.






2015. március 21., szombat

A Tavasz küszöbén

Átlépve a Tavasz küszöbén a lelkem teljesen újjászületik. És nemcsak a lelkem, nemcsak az Én lelkem. Látom a körülöttem lévő dolgok szépen, csendben vagy éppen nem csendben, kezdenek új megvilágításba helyeződni. Szépen haladok előre, felfelé,befelé vagy éppen kifelé, ami azért nekem kissé nehéz feladat, mert pár hónappal ezelőtt szerettem volna, ha most azonnal történik. Van egyáltalán könnyű feladat? Na mindegy.
Tehát itt van a Tavasz.
Az ajtón kilépve megcsap a friss, üde levegő illata, a napsugár melegíti az arcomat, csicseregnek a madarak s belül ujjongok, hogy ma megint felkelhettem és részese lehetek az újjászületés misztériumának.
Mindennap ajándék. Persze ez a mondat közhelyesnek is tűnhet, de ha belegondolunk, ha egy kicsit lelassítunk, és nemcsak nézünk, hanem látunk is máris könnyebbnek, szebbnek véljük a körülöttünk zajló eseményeket, embereket.
Itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak  kívül s belül egyaránt. Idén ez most igen nehezemre esik. Azt is tudom, hogy miért. Régen fontos volt az, hogy tökéletes rend vegyen körül. Miközben ezt a tevékenységet végeztem, nagyon jól ki tudtam kapcsolni, szinte meditatív állapotba kerültem, viszont görcsösen ragaszkodtam az általam kialakított rend betartásához a körülöttem élőktől. Fontos volt, hogy megbecsüljék, vigyázzanak rá és lássák mennyi munkát fektettem be a tiszta környezet kialakításához. Fontos volt számomra, hogy a külső szemlélő azt lássa, tökéletes rend uralkodik nemcsak bennem, hanem körülöttem is. Ez csak a látszat, hiszen minden egyes nappal nagyobb ellenállásba ütköztem kamaszkorú csemetéimmel szemben, és a nagy Rend még nagyobb káoszba kezdett átcsapni. Rájöttem ez mind csak illúzió amit saját magamnak festettem fel s bennem kavarog ez a káosz. Mennyit bír el az ember, meddig akar még hiú ábrándokat kergetni akár saját magával vagy másokkal kapcsolatban? Az elmúlt egy év nagyon sok mindenre megtanított, sok mindent kellett átértékelnem. Sokat gondolkodtam, tapasztaltam.
Meg kell tanulnom szeretni saját magam. Magamra is időt kell szakítani, s olyan dolgokat kell behozni az életembe ami engem tölt fel, nekem okoz örömet. Nem fontos, hogy állandóan csillogjon-villogjon a lakás, meg tudják enni a maradékot is a hűtőből, meg kell tanulniuk saját maguk dolgait elintézni, hagyni kell őket szépen élni, elindulni. S eközben igenis egy kicsit önzőnek is kell lennem, még ha nehezemre is esik. A másik nagyon fontos dolog amit vissza kell hozni, az a SAJÁT NŐISÉGEM, hiszen már nemcsak Anya vagyok elsősorban.
Igen. Hiszen a gyerekek lassan kirepülnek, akik hála Istennek, úgy néz ki, jó úton vannak. De itt vagyok Én, aki most újra visszaváltozhat (persze Anya is itt van karöltve a Nővel), megvalósíthatom ÖnMagamat, elindíthatom azon az úton, ahol végre kiteljesedhetek...Gyengéden Őt is Világra segíthetem. Mert ez igenis fontos!
Igyekszem tudatosan  megélni ezt az időszakot, hiszen ez most a vajúdás ideje. A gyermekeimet is így szültem meg. Befelé figyeltem, kihasználtam a fájások közti időt és pihenéssel töltöttem. És EgyEdÜl voltam, senki nem zavart meg. Magam voltam a Gyermekemmel. Feltöltött az a pár perc, ami a születés időpontjához közeledve egyre rövidebb volt, de kellő erőt adva a kitoláshoz, ahonnan már nincs visszaút,  a Gyermek segítése volt a fő szempont, az ő gyengéd születése.
Persze a szülés fájdalommal, kínnal jár ez így természetes. Ki könnyebben, ki nehezebben viseli a fájdalmat. Igyekeztem a belső középpontban maradni, befelé figyelni s e nagyon sokat segített. Most is ezt teszem.
A mai nappal, a Tavaszba lépve, éppen az egyik fájásszünetben tartózkodok. Erőt gyűjtök. És milyen csodálatos, mert a Tarot 21-s lapja az Újjászületést szimbolizálja, ahol egy táncoló alak a négy elem angyalának támogatásával egy Új világba segíti önmagát, megtalálva belső egyensúlyát, kellő bölcsességgel és akarattal egy új élet bevezető szakaszán.

Kívánom Mindenkinek, Férfinak és Nőnek egyaránt, hogy teljék öröme az előttünk álló gyönyörű Tavaszban. Élvezzék a napsütést, a meleget, a madarakat és a természetet, egyszóval az Életet...





2015. március 16., hétfő

Változás


Minden változik. Az időjárás, a véleményünk, a kapcsolataink, ízlésünk,  sejtjeink és még sorolhatnám a végtelenségig. Mi az ami állandó? Az idő jelenléte. Nekem úgy tűnik, ez a három betűs szó az ami állandó. Hiszen amit kimondtam ezelőtt két perccel, az az idő hatására már másképp hatott. Vagy nincs már jelentősége vagy teljesen más értelmet ad. Az adott pillanatban lehet úgy gondoltam, de amint kimondtam ott, azon a ponton, egy olyan energiát bocsátottam az univerzumba, ami rögtön reagált a kimondott szóra. Előfordult már többször , hogy mély meggyőződéssel kimondtam valamit, és bizony korrigálnom kellett. Be kellett ismernem, hogy megváltozott a véleményem vagy bocsánatot kellet kérnem valakitől,  s legszívesebben a föld alá bújtam volna.
Amikor egy olyan élethelyzetbe kerül az ember leánya, hogy komoly döntést kell meghoznia, akkor valóban érdemes elmélyednie s csak akkor kimondania elképzeléseit, ha valóban körbejárta már a megoldásnak összes lehetőségét, főleg amikor több ember életét befolyásolhatja a döntése. A meggondolatlan, átgondolatlan tervek hamar füstbe mehetnek, vagy ha nem is szállnak el, csak  akkor realizálódnak, amikor már minden összeállt ahhoz, hogy a tiéd lehessen.
Valóban az idő és a körülmények felülírhatnak minden elképzelést. De ha ott legeslegbelül tudod mit szeretnél, és több idő kell a célod megvalósításához s dolgozol azon (lehetőségeid szem előtt tartásával), sikerülni fog. Minden körülményt alaposan körül kell járni. Hiszen már a szóban benne lakozik a "körül" tag.
Csak hinned kell MagAdban.
Ma tizenhatodika van. A Tarot 16. lapja a Torony. Kulcsszava az én világomban: újratervezés. Felülvizsgálni azt a tervet, szemléletet, ami most foglalkoztat. Lehet, hogy minden elképzelés romba dől, de kellő időben való kiugrással, értékeink mentésével, belátással, hogy nem ez a megfelelő út, újra kell gondolni a minket foglalkoztató kérdést. Akár csak azt, amit gondolunk a világról, emberekről, kapcsolatokról, hogy aztán kellő alázattal, belátással újra kérhessük a támogatást tervünk megvalósításához. Majd ezután leküzdve saját félelmeinket, kiléphetünk a minket a fejlődésben akadályozó helyzetekből, harmóniába kerülvén önmagunkkal újjászülethetünk s ím megérkeztünk lehetőségünk kapujába ahol lenyomjuk a kilincset és beléphetünk. Ekkor már nem lesz fontos, ki mit gondol rólunk s a tetteinkről, mert rendelkezni fogunk a kellő bölcsességgel ahhoz, hogy tovább járjuk a saját utunkat tudván, mit, miért teszünk.


Szép napot  MindenKinek


2015. március 14., szombat

A fellegekben...


    Hatalmas élményben volt részem. A Flash Fruit a mai napon fellépett az otthonunkban. Hogy kik is Ők valójában? Három fiatal fiú, közöttük egyetlen fiú magzatommal. A nappali tele volt lányokkal, büszke anyákkal, apával, nagymamával, nővérrel és nagyon jó barátokkal. Nagy készülődés előzte meg az eseményt. Lelkesek, szorgalmasak és nem utolsó sorban tehetségesek ezek a fiúk.

   Büszkeséggel tölt el amint a húrokba csapnak és megtölti a teret a zene. Kezdetben kissé félszegen játszottak, de amint egyre beljebb engedték a felszabadultság érzését, úgy változott át a közönség is.        Természetesen  nem tudtam magam meghazudtolni s kedvenc számomra fejet rázva, ugrálva, kezet lóbálva táncoltam, a saját fiam zenéjére. Tombolhattam kanapé tetején állva, kapaszkodva egy férfi vállába, nehogy leessek és csúfos véget vessek a koncertnek. Amikor rám nézett, látta, hogy tetszik az anyjának és fejét rázva biztatott, utánozzam. A mellettem álló Anyuka pedig a szeméből törölgette könnyeit. Nagyon jó érzés.
   Hihetetlen sebességgel rohan az idő. Nemrég pillantott rám először, tette meg az első lépéseit, vette kezébe a fakanalat amivel a mama műanyag tálait verte agyba-főbe. Nemrég kapta meg az első dob felszerelését, nem sokkal ezelőtt ment először a zeneiskolába, s játszotta le először Michael Jackson Billie Jean vagy az Eddától a Kör ütemeit.
    S most tizenhat évesen a lányokkal a  nappaliban csacsognak, élvezik a figyelmet és a sikerüket. Igen. Sikerük volt. Mi pedig a háttérbe húzódunk meghatottan, hiszen ez az ő idejük. Megtettünk mindent ami tőlünk tellett. Már csak támogathatjuk céljaik elérésében. Hogy megvisel e? Érdekes módon nem.
Furcsa nyugalom van bennem, mert hiszek bennük. Hiszem, hogy jó úton járnak, jár a fiam. Honnan tudom ? Innen bentről, valahol nagyon mélyen ül ez az  érzés. Csak így egyszerűen.
    Szívesen hallgatom a szobába beszűrődő nevetésüket, hangjukat amint odakint körül ülik az asztalt s zenét hallgatnak. Fiatalok és szépek. Élettel van teli a lakásunk. És én szeretem az Életet.





 

2015. március 13., péntek

Szép napot mindenkinek!

Ma nagy nehezen elkészítettem a saját blogomat.

Múlt héten találkoztam egy lánnyal, aki biztatott, hogy nyugodtan feküdjek neki s hozzam világra az új gyermekemet. Segítséggel, de megszületett. Még sokat kell táplálnom, hogy szépen fejlődhessen, kezelhető legyen és persze nem utolsó sorban szépséges :)
Ezen a felületen fogom leírni azt ami éppen foglalkoztat.
Ismertek engem, szeretek írni.
Lesz majd szó számokról, Tarot-ról vagy arról, ami pont abban a pillanatban fogalmazódott meg az agyamban és próbál kikívánkozni belőlem.



Fogadjátok sok szeretettel.